Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Ιρλανδικό στιφάδο με μπύρα

  • Eat4health
  • on 1 Αυγούστου 2020
  • Likes!
Ιρλανδικό στιφάδο με μπύρα
Eat4health

Ακολουθήστε αυτή την ιρλανδική συνταγή βήμα βήμα για να μαγειρέψετε το παραδοσιακό Ιρλανδικό στιφάδο με μπύρα! Συνοδεύεται με το ιρλανδικό μείγμα Colcannon, το οποίο είναι πουρές από πατάτες και λάχανο. Ένα εξαιρετικό και πολύ θρεπτικό γεύμα!

Υλικά που θα χρειαστείτε

Ιρλανδικό στιφάδο:

1 κουταλιά της σούπας λάδι

1 1/3 κιλά βοδινό κρέας, ψητό τσοκ, άπαχο κρέας, κομμένο σε φέτες 6 χιλιοστών

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι σίτου, λευκό, για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι κρεμμύδια, ωμά

1 φλιτζάνι καρότα, ωμά

1 μαύρη μπύρα

2 καθένα φύλλα δάφνης

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές Γούστερ σος (Worcestershire sauce)

Colcannon:

3 φέτες χοιρινό μπέικον, ωμό

2 κιλά πατάτες

2 φλιτζάνια λάχανο, ωμό

¼ φλιτζάνι γάλα, 2% λιπαρά

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές μαϊντανό, ωμό

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς C.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε γάστρα, σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί, και ροδίζουμε το κρέας σε 2 παρτίδες. Ανακατεύουμε για να ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές. Βάζουμε όλο το κρέας στον φούρνο, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά για να απλωθεί σε όλο το κρέας. Ανακατέψτε το κρεμμύδι, τα καρότα, τη μαύρη μπύρα, τη δάφνη, το θυμάρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, το σκόρδο και τη σάλτσα Worcestershire. Αφήστε το μείγμα να βράσει και καλύψτε.

Βήμα 3

Τοποθετήστε την γάστρα στον προθερμασμένο φούρνο και μαγειρέψτε για 45 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι, ανακατέψτε το στιφάδο και μαγειρέψτε μέχρι το κρέας να είναι πολύ μαλακό και το υγρό να μειωθεί κατά το ήμισυ, για περίπου 45 ακόμη λεπτά.

Βήμα 4

Τοποθετήστε το μπέικον σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια-υψηλή φωτιά, γυρίζοντάς τα περιστασιακά, έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα, για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίξτε τις φέτες μπέικον σε μια πλάκα με χαρτοπετσέτα. Τρίψτε το μπέικον και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 5

Colcannon:

Περίπου 30 λεπτά πριν το στιφάδο να είναι έτοιμο, φτιάξτε το Colcannon: Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με αλατισμένο νερό. Αφήστε το να βράσει, στη συνέχεια μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή, καλύψτε και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 20 λεπτά. Στραγγίστε και αφήστε να στεγνώσει στον ατμό για ένα ή δύο λεπτά.

Βήμα 6

Τοποθετήστε το λάχανο σε ένα μπολ για φούρνο μικροκυμάτων και προσθέστε 1 ή 2 κουταλιές της σούπας νερό. Καλύψτε το μπολ και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων, σε υψηλή θερμοκρασία, για περίπου 2,5 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι (προσέξτε τον ατμό καθώς θα το ανοίξετε) και ανακατέψτε το λάχανο. Καλύψτε και ξαναβάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για ακόμη 2,5 λεπτά. Αφήστε το έως ότου το λάχανο να είναι ελαφρώς τρυφερό αλλά όχι υγρό. Στραγγίστε τα παραπανίσια υγρά και αφήστε το λάχανο στην άκρη, καλυμμένο.

Βήμα 7

Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε γάλα, βούτυρο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Χτυπάμε τις πατάτες με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Ανακατέψτε το λάχανο, το θρυμματισμένο μπέικον και το μαϊντανό μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Βήμα 8

Για να το σερβίρετε, τοποθετήστε μια κουταλιά Colcannon σε ένα πιάτο και γεμίστε με το κοκκινιστό μοσχαρίσιο στιφάδο.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 1 ώρα

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 2 ώρες

Μερίδες: 8

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

452,8 θερμίδες; 25,3 g πρωτεΐνης; 30,2 g υδατάνθρακες; 89,4 mg χοληστερόλης; 650,9 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η ιρλανδική συνταγή, τότε δείτε και τη συνταγή για Ιρλανδική πίτα του βοσκού!

Comments are closed.

Don't Miss! random posts ..