Τα Ιταλικά μακαρόνια all’Amatriciana είναι ένα κλασικό πιάτο ρωμαϊκών ζυμαρικών, γρήγορο και εύκολο να φτιαχτεί με λίγα υλικά. Παραδοσιακά, χρησιμοποιείται το guanciale, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακαρόνια pancetta. Προσαρμόστε την ποσότητα τριμμένης παρμεζάνας και κόκκινου πιπεριού ανάλογα στο γούστο σας και απολαύστε αυτό το μοναδικό ιταλικό πιάτο!
Υλικά που θα χρειαστείτε
½ κιλού σπαγγέτι
3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
200 γραμμάρια μπέικον παγκέτας
2 φλιτζάνια ντομάτες, θρυμματισμένες, κονσερβοποιημένες
1 κουταλιά της σούπας νερό
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 πρέζα αποξηραμένα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Βράστε αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μαγειρέψτε τα μακαρόνια στο βραστό νερό, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 12 λεπτά.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το μπέϊκον και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνει τραγανό, για 2 έως 3 λεπτά. Ρίχνουμε τις θρυμματισμένες ντομάτες, νερό και ζάχαρη. Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα, για περίπου 10 έως 15 λεπτά
Βήμα 3
Στραγγίξτε τα μακαρόνια και προσθέστε τη σάλτσα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
662,4 θερμίδες, 24 g πρωτεΐνης, 97,2 g υδατάνθρακες, 19,8 mg χοληστερόλης, 615,7 mg νατρίου.
Αν σας άρεσε αυτή η ιταλική συνταγή, τότε δοκιμάστε επίσης τη συνταγή για Ιταλικά ψητά κεφτεδάκια!