Φιλιππινέζικη Κουζίνα

Καλντερέτα (φιλιππινέζικο μοσχάρι στιφάδο Chorizo)

Καλντερέτα (φιλιππινέζικο μοσχάρι στιφάδο Chorizo)

Το Caldereta είναι ένα απολαυστικό μοσχαρίσιο στιφάδο (chorizo) πολύ δημοφιλές και συνηθισμένο στην φιλιππινέζικη κουζίνα. Πειραματιστείτε με τα υλικά και δοκιμάστε διαφορετικά λαχανικά. Σερβίρεται καλύτερα με λευκό ρύζι!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κιλά μοσχαρίσιο τσοκ, κομμένο σε κύβους
350 γραμμάρια περίπου λουκάνικο chorizo
¼ φλιτζάνι σκόρδο, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι ξύδι
¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
3 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
2 φλιτζάνια πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 φλιτζάνι αρακά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το μοσχαρίσιο τσοκ, το chorizo, το σκόρδο, το ξύδι και τη σάλτσα σόγιας σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε μέχρι να ροδίσει το τσοκ και να εξατμισθούν τα υγρά, για περίπου 20 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά στο καυτό λάδι μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 5 έως 10 λεπτά. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράστε μέχρι να μειωθούν ελαφρώς τα υγρά, για 3 με 5 λεπτά.

Βήμα 3
Βάλτε το κρέας στη σάλτσα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 με 40 λεπτά.

Βήμα 4
Προσθέστε τις πατάτες, τον αρακά, το αλάτι και το πιπέρι στο στιφάδο. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το μοσχαρίσιο κρέας και να ψηθούν οι πατάτες, για 20 με 30 λεπτά. Προσθέστε νερό αν χρειάζεται.

Καλή όρεξη!