Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Καμπόχα σκουός γεμιστό με γαρίδες

Καμπόχα σκουός γεμιστό με γαρίδες

Το καμπόχα σκουός γεμιστό με γαρίδες είναι ένα βραζιλιάνικο πιάτο – φαβορί που τα τελευταία χρόνια κερδίζει ολοένα και περισσότερους Αμερικάνους που το δοκίμασαν. Τώρα, αυτή η συνταγή για πρώτη φορά και στην Ελλάδα, απευθείας στο πιάτο σας! Οι εξωτική γεύση του καμπόχα σκουός σε συνδυασμό με τις γαρίδες θα σας εκπλήξουν ευχάριστα! Σερβίρετε όσο είναι ζεστό μαζί με ρύζι ή και σκέτο.

Υλικά που θα χρειαστείτε

4 κιλά καμπόχα σκουός (ιαπωνική χειμερινή σκουός)

2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι

2 φλιτζάνια νερό για κάλυψη

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

½ kg μεσαίες ακατέργαστες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και ξαλμυρισμένες

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

1 φλιτζάνι τυρί κρέμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Κόψτε το καμπόχα σκουός σαν καπάκι. Κρατήστε το στην άκρη. Βγάλτε τους σπόρους και πετάξτε τους. Χαράξτε και αφαιρέστε τη σάρκα, αφήνοντας από τη μέσα πλευρά περίπου 2,5 εκατοστά σάρκας πάνω στη φλούδα.

Βήμα 2

Βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων το καμπόχα, σε μεσαία ισχύ, με διακοπές ανά διαστήματα των 5 λεπτών, μέχρι να μαλακώσει. Προσέξτε να μην γίνει υπερβολικά πολύ μαλακό. Για περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε σάρκα σκουός: προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε αρκετό νερό για να καλύψουμε και να μαγειρέψουμε, ακάλυπτα, μέχρι να μαλακώσει η σκουός. Για περίπου 15 λεπτά. Στραγγίστε το μεγαλύτερο μέρος του νερού. Χτυπήστε το μείγμα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει κρεμώδες πουρές.

Βήμα 4

Προθερμάνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς C. Ευθυγραμμίστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο.

Βήμα 5

Ζεστάνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε γαρίδες και αλάτι και πιπέρι καγιέν. Μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ, 5 έως 6 λεπτά. Προσθέστε τις στο καθαρισμένο σκουός.

Βήμα 6

Απλώστε το μεγαλύτερο μέρος του τυριού κρέμας μέσα στο κοίλο σκουός με ένα κουτάλι. Προσθέστε το μείγμα γαρίδας προσεκτικά με ένα κουτάλη. Προσθέστε από πάνω το υπόλοιπο τυρί κρέμα. Καλύψτε με το «καπάκι» που κρατήσατε στην άκρη.

Βήμα 7

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να θερμανθούν, 20 έως 25 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 30  λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 1 ώρα

Μερίδες: 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *