Τα κεφτεδάκια με τόνο και καρότο είναι ένας υπέροχος μεζές αλλά και κυρίως πιάτο. Μια συνταγή για διαφορετικούς αλλά πεντανόστιμους κεφτέδες με τόνο και καρότο για να φάνε υγιεινά τα παιδιά σας και εσείς ένα πεντανόστιμο φαγητό.
Yλικα που θα χρειαστειτε:
250 γρ. τόνος σε λάδι
6 καρότα τριμμένα
4 μέτριες πατάτες τριμμένες
500 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
4 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια τριμμένα
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του [όσο πάρει]
1 φακελάκι κουκουνάρια [προαιρετικά]
4 αυγά
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
λίγο μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλεύρι, 2 αυγά, φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα [προαιρετικά]
Eκτελεση συνταγης:
Βράζουμε για 10΄σε μπόλικο κοχλαστό αλατισμένο νερό τις πατάτες και τα καρότα. Τα στραγγίζετε και μόλις κρυώσουν τα τρίβετε στο τρίφτη ή τα κόβετε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια.
Ανακατεύουμε 1/2 φλ. αλεύρι [όσο πάρει για να γίνη μια αφράτη ζύμη] με τα αβγά,προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μείγμα και και ανακατεύουμε με το χέρι μας.Τελευταίο βάζουμε τον τόνο που τον κόβουμε με το χέρι σε χοντρά κομμάτια.
Τηγανίζουμε σε φρυτέζα ή βαθύ τηγάνι σε καυτό ελαιόλαδο ή σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν οι κεφτέδες από κάθε πλευρά ή [προαιρετικά] πλάθουμε κεφτεδάκια τα περνάμε από το αλεύρι μετά από τα δύο χτυπημένα αβγά και τέλος από τη τριμμένη φρυγανιά [πανάρουμε]. Σε πιατέλα στρώνουμε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι και σερβίρουμε. *
* Για να έχετε ένα υπέροχο γεύμα φτιάξτε μια πικάντικη σάλτσα ντομάτας και σερβίρετε με μακαρόνια.
Καλή όρεξη!
Πηγή: sintayes.gr