Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικα γεμιστά ζυμαρικά wonton

Κινέζικα γεμιστά ζυμαρικά wonton

Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή κινέζικη συνταγή, που προέχεται από την περιοχή της Βόρειας Κίνας. Τα φύλλα τυλίγματος Wonton γεμίζονται με ψιλοκομμένα λαχανικά και χοιρινό, στη συνέχεια τηγανίζονται και σερβίρονται με μια πικάντικη σάλτσα. Γίνονται πεντανόστιμα. Απολαύστε τα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1/4 κιλό χοιρινό κιμά
½ μέτριο λάχανο, ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φέτες ρίζα τζίντζερ, ψιλοκομμένη
2 κινέζικα νεροκάστανα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1 συσκευασία (400 γραμμάρια) φύλλα τυλίγματος wonton
5 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
¾ φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας λάδι τσίλι
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι ρυζιού

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάζουμε τον χοιρινό κιμά σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Τηγανίστε σε μέτρια δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε καλά τον κιμά, το λάχανο, το κρεμμυδάκι, το τζίντζερ, τα κινέζικα νεροκάστανα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 6 έως 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Βήμα 3
Τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας από τον κιμά σε κάθε ένα από τα φύλλα wonton. Διπλώστε τα φύλλα και σφραγίστε τις άκρες με ένα βρεγμένο πιρούνι.

Βήμα 4
Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι σε μέτρια δυνατή φωτιά. Τοποθετήστε τα γεμισμένα φύλλα με τις ραφές προς τα πάνω. Τηγανίστε τα 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό. Ρίξτε νερό στο τηγάνι. Αφήστε τα στη φωτιά για 7 με 8 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να τσιγαρίζει το λάδι και το νερό και μετά προσθέστε το υπόλοιπο λάδι. Όταν και το κάτω μέρος τους αρχίσει να ροδίζει, αφαιρέστε τα από τη φωτιά.

Βήμα 5
Σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος, ανακατέψτε μαζί το λάδι τσίλι, τη σάλτσα σόγιας και το ξύδι, προσαρμόζοντας τις αναλογίες ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Καλή όρεξη!