Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικα χοιρινά παϊδάκια spareribs

Κινέζικα χοιρινά παϊδάκια spareribs

Μια κινέζικη συνταγή για χοιρινά παϊδάκια Spareribs. Αυτή η συνταγή είναι αρκετά απλή, εύκολη και γρήγορη στην εκτέλεσή της και δίνει τρυφερά, ζουμερά, πικάντικα παϊδάκια. Ετοιμάστε τα και απολαύστε τα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές της σούπας σάλτσα hoisin
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας σάκε
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι ρυζιού
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σκόρδο
¼ κουταλάκι του γλυκού κινέζικη σκόνη πέντε μπαχαρικών
1 κιλό παϊδάκια χοιρινού κρέατος

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα ρηχό γυάλινο πιάτο, ανακατέψτε τη σάλτσα hoisin, το κέτσαπ, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το σάκε, το ξύδι ρυζιού, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τη σκόνη πέντε μπαχαρικών. Τοποθετήστε τα παϊδάκια στο πιάτο και στρώστε τα καλά. Σκεπάζουμε και μαρινάρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ή ακόμη και όλη τη νύχτα.

Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς. Γεμίστε ένα ταψί με αρκετό νερό ώστε να καλύψει τον πάτο. Τοποθετήστε τη σχάρα ή τη σχάρα πάνω από το ταψί. Τοποθετήστε τα παϊδάκια στη σχάρα.

Βήμα 3
Βάλτε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου. Ψήστε για 40 λεπτά, γυρίζοντας και αλείφοντας με τη μαρινάδα κάθε 10 λεπτά. Προαιρετικά, αφήστε τη μαρινάδα να ψηθεί για τα τελευταία 10 λεπτά για να γίνει ένα γλάσο και αλείψτε τα παϊδάκια.

Συμβουλή:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιατί διατηρεί τα παϊδάκια υγρά, τα βοηθάει να ψήνονται ομοιόμορφα και τέλος, διευκολύνει το καθάρισμα.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *