Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικα wonton με χοιρινό και λαχανικά

Κινέζικα wonton με χοιρινό και λαχανικά

Σας παρουσιάζουμε αυτή την παραδοσιακή κινέζικη συνταγή, που είναι από την περιοχή της Βόρειας Κίνας. Τα περιτυλίγματα wonton γεμίζονται με ψιλοκομμένα λαχανικά και χοιρινό, στη συνέχεια τηγανίζονται και σερβίρονται με μια πικάντικη σάλτσα. Ενα πεντανόστιμο πιάτο που θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1/4 κιλό χοιρινό κιμά ½ μέτριο λάχανο, ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φέτες ρίζα τζίντζερ, ψιλοκομμένη
2 νεροκάστανα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1 συσκευασία (400 γραμμάρια) περιτυλίγματα wonton
5 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
¾ φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας λάδι τσίλι
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι ρυζιού

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Μαγειρέψτε σε μέτρια δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2
Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε τον χοιρινό κιμά, το λάχανο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το τζίντζερ, τα κάστανα νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 6 έως 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Βήμα 3
Τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα χοιρινού σε κάθε ένα από τα περιτυλίγματα wonton. Διπλώστε τα περιτυλίγματα και σφραγίστε τις άκρες με ένα βρεγμένο πιρούνι.

Βήμα 4
Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι σε μέτρια δυνατή φωτιά. Τοποθετήστε τα αυτοκόλλητα της κατσαρόλας στις ραφές λαδιού προς τα πάνω. Θερμάνετε 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό. Ρίξτε νερό στο τηγάνι. Βράστε απαλά για 7 με 8 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να τσιγαρίζει το λάδι και το νερό και μετά προσθέστε το υπόλοιπο λάδι. Όταν οι πάτοι αρχίσουν να ροδίζουν, αφαιρέστε τα wonton από τη φωτιά.

Βήμα 5
Σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος, ανακατέψτε μαζί το λάδι τσίλι, τη σάλτσα σόγιας και το ξύδι, προσαρμόζοντας τις αναλογίες ανάλογα με τη γεύση.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *