Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικο Μοσχαράκι lo mein με μακαρόνια

Κινέζικο Μοσχαράκι lo mein με μακαρόνια

Το lo mein είναι ένα κινέζικο πιάτο με μακαρόνια. Περιέχει συχνά λαχανικά και κάποιο είδος κρέατος ή θαλασσινών, συνήθως μοσχαρίσιο κρέας, κοτόπουλο, χοιρινό ή γαρίδες. Μπορεί επίσης να σερβίρεται με wontons αν και τα wontons είναι συνήθως συστατικά σούπας. Μπορεί επίσης να καταναλωθεί μόνο με λαχανικά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (250 γραμμάρια) σπαγγέτι
1 κουταλάκι του γλυκού σκούρο σησαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
4 φλιτζάνια ανάμεικτα λαχανικά
1/2 κιλό μπριζόλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιών
1 κουταλιά της σούπας ασιατική πάστα τσίλι με σκόρδο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίξτε τα μακαρόνια στο βραστό νερό μέχρι να γίνουν, αλλά να μην χυλώσουν, περίπου για 12 λεπτά. Στραγγίζουμε και βγάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύστε σησαμέλαιο πάνω από τα μακαρόνια. Τοποθετήστε ένα πιάτο πάνω από το μπολ για να διατηρηθούν ζεστά τα μακαρόνια.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε και ανακατέψτε το σκόρδο και το τζίντζερ στο καυτό λάδι μέχρι να μυρίσουν, περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τα ανάμεικτα λαχανικά στο τηγάνι και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 3 λεπτά. Βάλτε και τη μπριζόλα στο μείγμα λαχανικών και ανακατέψτε μέχρι να ψηθεί το μοσχαρίσιο κρέας, περίπου για 5 λεπτά.

Βήμα 3
Βάλτε και ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη, τη σάλτσα στρειδιών και την πάστα τσίλι μαζί σε ένα μικρό μπολ. Περιχύνουμε τα μακαρόνια. Ρίξτε το μείγμα σπαγγέτι και σάλτσας στο γουόκ με τα λαχανικά και τη μπριζόλα και ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθούν τα μακαρόνια, για 2 με 3 λεπτά.

Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε να προσθέσετε λίγα μανιτάρια σε φέτες, ένα ψιλοκομμένο μπρόκολο, καρότα και μπιζέλια, αλλά μπορείτε να προσθέσετε σχεδόν ό,τι λαχανικά θέλετε. Περίπου 4 έως 5 φλιτζάνια λαχανικών είναι μια καλή ποσότητα.

Καλή όρεξη!