Κινέζικη Κουζίνα

Κινεζικά χειροποίητα νουντλς

Κινεζικά χειροποίητα νουντλς

Κινεζικά χειροποίητα νουντλς : Μια κινέζικη συνταγή για να ετοιμάσετε χειροποίητα νουντλς. Απαιτούνται μόλις 3 υλικά και πολλή υπομονή για να τα φτιάξετε. Ονομάζεται lamian, μπορείτε να σερβίρετε τα νουντλς στον αγαπημένο σας κινέζικο ζωμό για ένα απολαυστικό και ζεστό γεύμα. Ομως προσέξτε – δεν είναι εύκολο να γίνουν και χρειάζονται χρόνια εμπειρίας για να τελειοποιηθούν, αλλά συνεχίστε να προσπαθείτε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

8 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ φλιτζάνια νερό
¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε σταδιακά νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, για 15 με 20 λεπτά. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Βήμα 2
Ζυμώνουμε ξανά τη ζύμη για 2 λεπτά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Βήμα 3
Ζυμώνουμε άλλη μια φορά τη ζύμη για 2 λεπτά. Χωρίζουμε σε 4 ίσα κομμάτια. Απλώστε κάθε κομμάτι σε ένα φύλλο πάχους 1 εκατοστού. Αλείψτε με λάδι και τις δύο πλευρές κάθε φύλλου. Βάλτε τα φύλλα μαζί. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 με 15 λεπτά.

Βήμα 4
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσει.

Βήμα 5
Τοποθετήστε ένα φύλλο ζύμης σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε σε λωρίδες πλάτους 1 εκατοστού. Πάρτε μια άκρη μιας λωρίδας σε κάθε χέρι και τεντώστε την μέχρι να έχει μήκος 70 έως 80 εκατοστά. Διπλώστε το στα τρίτα και τεντώστε ξανά στο ίδιο μήκος. Επαναλάβετε αρκετές φορές για να τα επιμηκύνετε στα 2 έως 3 μέτρα. Ρίξτε τα στο βραστό νερό. Προσθέστε 2 έως 3 ακόμη λωρίδες νουντλς στο βραστό νερό. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για 5 με 10 λεπτά. Μεταφέρετε τα στραγγισμένα νουντς σε ένα μπολ σερβιρίσματος.

Βήμα 6
Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φύλλα ζύμης.

Σημείωση:
Προσοχή: Δεν είναι εύκολη συνταγή. Χρειάζεται πολλή εμπειρία καθώς πρέπει να ξέρετε πώς πρέπει να είναι η υφή της ζύμης για κάθε κύρια φάση της παρασκευής νουντλς.

Καλή όρεξη!