Vegan Κουζίνα, Ινδική Κουζίνα

Ινδικό ρύζι jeera

Ινδικό ρύζι jeera

Κινέζικο ρύζι jeera: Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική ινδική συνταγή για να ετοιμάσετε ένα παραδοσιακό γεύμα με ινδικό ρύζι jeera. Ένα χορταστικό πιάτο γεμάτο γεύση, με το garam masala να ξεχωρίζει και να προσθέτει μια γεμάτη και αυθεντική γεύση και υπέροχο άρωμα στο ρύζι. Ιδανικό για τους λάτρεις της vegan διατροφής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συνοδευτικό σε πολλά κύρια πιάτα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
4 ολόκληρα γαρίφαλα
4 ολόκληρους κόκκους μαύρου πιπεριού
2 λοβούς κάρδαμου
1 φύλλο δάφνης
1 ½ φλιτζάνι νερό
αλάτι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ξεπλύνετε το ρύζι 3 έως 4 φορές και βάλτε το σε ένα μπολ. Καλύψτε με νερό και μουλιάστε για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το κύμινο μέχρι να αρχίσει να σκάει, για 2 έως 4 λεπτά. Προσθέστε το γαρίφαλο, τους κόκκους πιπεριού, τους λοβούς κάρδαμου και το φύλλο δάφνης. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μυρίσει, περίπου για 1 1/2 λεπτό.

Βήμα 3
Στραγγίζουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στο μείγμα μπαχαρικών. Προσθέστε 1 1/2 φλιτζάνι νερό και αλάτι. Σκεπάζουμε το τηγάνι και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίστε το μαγείρεμα για 10 λεπτά. Χαμηλώστε κι άλλο τη φωτιά στο χαμηλό και μαγειρέψτε για 15 λεπτά. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί με το καπάκι, περίπου για 15 λεπτά.

Βήμα 4
Αφαιρέστε το καπάκι και αφρατέψτε το ρύζι με ένα πιρούνι. Βγάλτε τη δάφνη, τους λοβούς κάρδαμου, τα γαρίφαλα και τους κόκκους πιπεριού.

Καλή όρεξη!