Τούρκικη Κουζίνα

Κολοκυθάκια με σος γιαουρτιού

Κολοκυθάκια με σος γιαουρτιού

Κολοκυθάκια με σος γιαουρτιού

Αυτή η τούρκικη συνταγή για κολοκυθάκια με σος γιαουρτιού και σκόρδο είναι μια αναζωογονητική και νόστιμη μεσογειακή συνταγή! Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κίτρινη σκουός για να το μαγειρέψετε. Είναι μία εύκολη συνταγή και ταιριάζει πολύ με φρέσκο, αφράτο ψωμί. Καλή απόλαυση!

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη

4 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο

¼ φλιτζάνι άψητο λευκό ρύζι

½ φλιτζάνι νερό

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

2 φλιτζάνια απλό γιαούρτι

2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το κρεμμύδι μέχρι να είναι ημιδιαφανές, για περίπου 5 λεπτά.

 

Βήμα 2

Ανακατέψτε τη ζάχαρη και, στη συνέχεια, προσθέστε τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια, τον άνηθο και το ρύζι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια, για περίπου 5 λεπτά.

 

Βήμα 3

Ρίχνουμε στο νερό, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και βράζουμε το μείγμα. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε το μείγμα μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι, για περίπου 20 λεπτά. Απενεργοποιήστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει, σχεδόν σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Βήμα 4

Φτιάξτε μια σος ανακατεύοντας το γιαούρτι, το σκόρδο και το αλάτι σε ένα μπολ. Σερβίρετε πάνω από τα κολοκυθάκια και το ρύζι.

 

 

Καλή όρεξη!

 

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 30 λεπτά

Μερίδες: 4

 

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

292,4 θερμίδες, πρωτεΐνη 9,8 g, υδατάνθρακες 29,7 g, λίπος 15,9 g, χοληστερόλη 7,4 mg, νάτριο 396,8 mg.

 

Πηγή:

allrecipes.com

 

 

Αν σας άρεσε αυτή η τούρκικη συνταγή, δείτε επίσης και τη συνταγή για τούρκικο κοτόπουλο κεμπάπ!