Κοτόπουλο κοκκινιστό με πατάτες. Ένα πολύ απλό φαγητό. Μια πεντανόστιμη,ελληνική συνταγή για όλη την οικογένεια. Φτιάξτε το και απολαύστε το.
Υλικα που θα χρειαστειτε:
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κιλό πατάτες [κομμένες κυδωνάτες]
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
1 ντοματοχυμό ή ντομάτες τριμμένες
1 1/2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
Λίγη ζάχαρη
Λίγο μαϊντανό
Εκτελεση συνταγης:
Ζεσταίνουμε το λάδι στη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να θωρακισθεί και να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ντοματοχυμό, το ντοματοπελτέ, τα καρυκεύματα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε 1-2 ποτήρια νερό στη κατσαρόλα, τη σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το κοτόπουλο για 45-50 λ.
Αλατίζουμε τις πατάτες και τις σωτάρουμε σε καυτό λάδι σε φριτέζα μερικά λεπτά μέχρι να αποκτήσουν κρούστα.
Προσθέτουμε τις πατάτες στη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το φαγητό μας για 15-20 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και δέσει η σάλτσα μας.
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα μας και σερβίρουμε το φαγητό πασπαλίζοντάς το με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή όρεξη!
Πηγή: sintayes.gr