Αμερικάνικη Κουζίνα

Κοτόπουλο με αβοκάντο

Κοτόπουλο με αβοκάντο

Ακόμα μια αμερικάνικη συνταγή απευθείας από την Καλιφόρνια είναι το κοτόπουλο με αβοκάντο! Γρήγορη και εύκολη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά! Το αβοκάντο αναδεικνύει εξαιρετικά τη γεύση του ξεροψημένου κοτόπουλου και δένει όλο το πιάτο! Ξεροψήστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και στη συνέχεια ψήστε όλο το φαγητό ελαφρώς στο φούρνο. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα! Ιδανικό, ελαφρύ πιάτο για το καλοκαίρι.

Υλικά που θα χρειαστείτε

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα μαύρο πιπέρι

2 αβοκάντο – ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες

2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε φέτες

1 συσκευασία τυρί, κομμένο σε 10 φέτες

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.

Βήμα 2

Ζεστάνετε λάδι στο τηγάνι και προσθέστε κοτόπουλο και κρεμμύδι. Μαγειρέψτε 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο. Μόλις τελειώσετε με το μαγείρεμα, προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Βήμα 3

Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο ταψί και βάλτε πάνω από κάθε φιλέτο 1 έως 2 φέτες ντομάτας και 2 έως 3 φέτες τυριού. Βάζουμε στο φούρνο για 10 έως 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφαιρέστε από το φούρνο, προσθέστε 2 έως 3 φέτες αβοκάντο πάνω από κάθε στήθος και σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 30 λεπτά

Μερίδες: 4