Ελληνική Κουζίνα

Κοτόπουλο με κινόα

Κοτόπουλο με κινόα

Το κοτόπουλο με κινόα είναι μια εξαιρετική Μεσογειακή λιχουδιά! Για να δώσετε πιο έντονη ελληνική γεύση μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο γιαούρτι, σκόρδο και ρίγανη! Ένα πραγματικά απολαυστικό ελληνικό πιάτο, με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε!

Υλικά που θα χρειαστείτε

Μαρινάδα για το κοτόπουλο:

3 κεσεδάκια ελληνικό γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη

½ λεμόνι, χυμός

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο

2 κιλά στήθος κοτόπουλου

Κινόα:

2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

1 φλιτζάνι κινόα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Μπολ:

3 μικρά αγγούρια, τεμαχισμένα και ψιλοκομμένα

2 ψητές κόκκινες πιπεριές, στραγγισμένες και κομμένες σε φέτες

1 χούφτα ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 ¼ φλιτζάνια ελιές Καλαμάτας, κομμένες σε ροδέλες

1 κονσέρβα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

½ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, τεμαχισμένο σε κύβους

Ντρέσινγκ:

1 ¼ φλιτζάνια ελαιόλαδο

¼ φλιτζάνι ξύδι (κόκκινου κρασιού)

1 συσκευασία θρυμματισμένο τυρί φέτα

1 λεμόνι, χυμός

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

½ κουταλάκι του γλυκού ξηρό άνηθο

¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ανακατέψτε το ελληνικό γιαούρτι, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το μαύρο πιπέρι και το ψιλοκομμένο σκόρδο μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με μείγμα γιαουρτιού. Καλύψτε και ψύξτε. Αφήστε το μαρινάρισμα στο ψυγείο για 1,5 ώρα.

Βήμα 2

Συνδυάστε το ζωμό κοτόπουλου, το κινόα και το σκόρδο σε μια μικρή κατσαρόλα και βράστε. Καλύψτε με καπάκι και μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή. Σιγοβράστε έως ότου το κινόα μαλακώσει και απορροφήσει νερό, για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 3

Ρυθμίστε τη σχάρα του φούρνου περίπου 15 εκατοστά πιο κάτω από την πηγή θερμότητας και προθερμάνετε το φούρνο. Τοποθετήστε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί ψησίματος. Βάλτε τις πιπεριές με κομμένες πλευρές προς τα κάτω στο έτοιμο ταψί.

Βήμα 4

Μαγειρέψτε στο προθερμασμένο φούρνο έως ότου το δέρμα των πιπεριών να μαυρίσει και να βγάλει μικρές φουσκάλες, για 5 έως 8 λεπτά. Αφήστε τις πιπεριές να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τις τεμαχίσετε και τις τοποθετήσετε σε ένα μπολ.

Βήμα 5

Τοποθετήστε τα ντοματίνια, τα ρεβίθια, τις ελιές και το κρεμμύδι σε ξεχωριστό μπολ.

Βήμα 6

Προθερμάνετε μια εξωτερική σχάρα για μέτρια φωτιά και λαδώστε την ελαφρά.

Βήμα 7

Συνδυάστε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη φέτα, το χυμό λεμονιού, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη, τον άνηθο και το ψιλοκομμένο σκόρδο σε ένα μπολ. Χτυπήστε ελαφρά τη σάλτσα, φροντίζοντας να θρυμματίσετε καλά τη φέτα.

Βήμα 8

Ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για 8 έως 12 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 9

Απλώστε σε 6 μπολ το κινόα με ένα κουτάλι. Προσθέστε τα αγγούρια, τις ψητές πιπεριές, τα ντοματίνια, τις ελιές, τα ρεβίθια και τα κόκκινα κρεμμύδια γύρω από την περίμετρο του μπολ. Τέλος, προσθέστε το κοτόπουλο.

Βήμα 10

Ανακατέψτε ελαφρά το ντρέσινγκ και απλώστε το με ένα κουτάλι σε κάθε μπολ.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 40 λεπτά

Μερίδες: 6

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

1000,5 θερμίδες, πρωτεΐνες 47,3 g, υδατάνθρακες 46 g, λίπος 70,2 g, χοληστερόλη 120,9 mg, 1436,4 mg.

Αν σας άρεσε αυτή η ελληνική συνταγή, δείτε επίσης και τη συνταγή για πίτα γεμιστή!