Κινέζικη Κουζίνα

Κοτόπουλο ταϊβανέζικου στιλ με τρία φλιτζάνια

Κοτόπουλο ταϊβανέζικου στιλ με τρία φλιτζάνια

Ένα από τα αγαπημένα πιάτα της κινέζικης κουζίνας για τους λάτρεις της μπύρας στην Ταϊβάν. Αυτό το πιάτο ονομάζεται κοτόπουλο ταϊβανέζικου στιλ με τρία φλιτζάνια επειδή απαιτεί τρία κύρια συστατικά – σάλτσα σόγιας, κρασί ρυζιού και σησαμέλαιο. Η άφθονη ποσότητα βασιλικού της Ταϊλάνδης και το τζίντζερ κάνουν αυτό το πιάτο σαν στιφάδο κοτόπουλου- ένα παραδεισένιο πικάντικο γεύμα! Σερβίρουμε με χυλοπίτες ή ρύζι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 ½ κιλό μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κομμάτια
½ φλιτζάνι σησαμέλαιο
10 φέτες φρέσκο τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
½ φλιτζάνι ξηρό κρασί σέρι
⅓ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
¼ φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού Ταϊλάνδης
3 αποξηραμένα ολόκληρα κόκκινα τσίλι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και τηγανίστετα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις πλευρές, για περίπου 5 λεπτά. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο στο τηγάνι και μετά προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο. Τηγανίστε και ανακατέψτε μέχρι το τζίντζερ να αρχίσει να ροδίζει, για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το κοτόπουλο, το σέρι, τη σάλτσα σόγιας, το νερό και τη ζάχαρη. Αφήστε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι να μείνει μόνο 1/4 φλιτζάνι υγρό στο τηγάνι, για περίπου 20 λεπτά. Προσθέστε το βασιλικό και τα τσίλι και δυναμώστε τη φωτιά. Συνεχίστε το τηγάνισμα μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά.

Καλή όρεξη!