Ρωσική Κουζίνα

Κρύο ρωσικό μπορτς

Κρύο ρωσικό μπορτς

Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή συνταγή της ρωσικής κουζίνας. Το κρύο μπορτς είναι ένα αγπημένο πιάτο, που γίνεται χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος, ούτε δυσεύρετα υλικά. Ο ζωμός βοδινού και η κρέμα γάλακτος του δίνουν την ιδιαίτερη υφή του και την καταπληκτική νοστιμιά του. Απλά θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 μέτρια παντζάρια
4 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
1 αγγούρι – ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε κύβους
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Αφαιρέστε τους μίσχους και τα φύλλα από τα παντζάρια, αλλά αφήστε τη φλούδα. Σε μια βαθιά κατσαρόλα σκεπάζουμε τα παντζάρια με κρύο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 40 λεπτά.

Βήμα 2
Στραγγίστε τα παντζάρια, αλλά κρατήστε δύο φλιτζάνια από το υγρό. Σουρώνουμε το υγρό και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ξεφλουδίστε τα παντζάρια. Τρίψτε τα παντζάρια από την πιο χοντρή λεπίδα του τρίφτη και ρίξτε τα στο υγρό των παντζαριών. Προσθέστε το ζωμό βοδινού, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύδι. Αφήστε να πάρει μια βράση, και στη συνέχεια σκεπάστε την κατσαρόλα και χαμηλώστε την φωτιά. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3
Αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα να κρυώσει πριν σερβίρουμε. Βάλτε τα σε μπολ και πάνω από κάθε μερίδα βάλτε κομμάτια από αγγούρι και μια μεγάλη κουταλιά κρέμα γάλακτος.

Καλή όρεξη!