Μια συνταγή για λαβράκι με σόγια και πάστα miso, που έρχεται από την ιαπωνική κουζίνα. Αυτό το λαβράκι θα λιώσει στο στόμα σας! Νόστιμο, γίνεται εύκολα και είναι ότι πιο κοντινό μπορείτε να δοκιμάσετε όπως το κάνουν στα εστιατόρια. Σερβίρετέ το με μποκ τσόι και ρύζι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
⅓ φλιτζάνι σάκε
⅓ φλιτζάνι mirin (ιαπωνικό γλυκό κρασί από ρύζι)
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
¼ φλιτζάνι συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
⅓ φλιτζάνι πάστα miso
4 φιλέτα φρέσκο λαβράκι, πάχους περίπου 2,5 εκατοστών
2 κουταλιές της σούπας κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε μαζί το σάκε, το mirin, τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη και την πάστα miso σε ένα μπολ για να φτιάξετε τη μαρινάδα. Τοποθετούμε το λαβράκι σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα που σφραγίζεται και περιχύνουμε με τη μαρινάδα το λαβράκι. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 έως 6 ώρες. Τοποθετήστε τα φιλέτα σε ένα ταψί. Πετάξτε τη μαρινάδα.
Βήμα 2
Προθερμάνετε τον φούρνο και στηρίξτε την πόρτα του να παραμείνει ελαφρώς μισάνοιχτη.
Βήμα 3
Ψήστε το λαβράκι στο γκριλ μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι, 7 με 9 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια για να σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!