Μια κλασσική ελληνική συνταγή για σουβλάκια κοτόπουλου στη σχάρα. Ενα παραδοσιακό πιάτο που γίνεται σε κάθε ελληνικό σπίτι και αρέσει σε όλους, ιδιαίτερα στα παιδιά! Το μαρινάρισμα για 3 ώρες προετοιμάζει το κρέας και το κάνει απολαυστικό. Συνδυάζεται τέλεια με ρύζι, αλλά και με πατάτες.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 δοχείο (250 γραμμάρια) απλό γιαούρτι χωρίς λιπαρά
⅓ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα με βασιλικό και λιαστή ντομάτα
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο αποξηραμένο δεντρολίβανο
1/2 κιλό φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κομμάτια 2-2,5 εκατοστών
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια 3 εκατοστών
ξύλινα σουβλάκια
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη φέτα, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το δεντρολίβανο. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ταψί και το στρώνουμε. Σκεπάζουμε και μαρινάρουμε για 3 ώρες στο ψυγείο.
Βήμα 2
Προθερμάνετε μια σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία.
Βήμα 3
Περάστε τα κομμάτια κοτόπουλου, τις φέτες κρεμμυδιού και τα κομμάτια πράσινης πιπεριάς εναλλάξ σε σουβλάκια. Πετάξτε την μαρινάδα.
Βήμα 4
Ψήστε τα σουβλάκια στην προθερμασμένη σχάρα μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ και να τρέξουν οι χυμοί του.
Καλή όρεξη!