Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικα μπισκοτάκια τύχης

Κινέζικα μπισκοτάκια τύχης

Μια κινέζικη συνταγή για μπισκοτάκια τύχης. Είναι μια συνήθεια, σχεδόν έθιμο, στην Κίνα. Γράψτε τα δικά σας χαρτάκια τύχης και τοποθετήστε τα σε μπισκότα. Οχι μόνο γίνονται πολύ απλά και πεντανόστιμα, αλλά είναι εξαιρετικά διασκεδαστικά για τις παρέες, ειδικά σε πάρτι. Δοκιμάστε τα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 ασπράδι αυγού
⅛ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
¼ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώστε ένα φύλλο μπισκότων. Γράψτε χαρτάκια τύχης σε λωρίδες χαρτιού μήκους περίπου 8 και πλάτους 1 εκατοστού. Λαδώνουμε καλά 2 φύλλα μπισκότων.

Βήμα 2
Ανακατεύουμε το ασπράδι και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν αλλά όχι να σφίξουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και το ρίχνουμε στο μείγμα με το ασπράδι.

Βήμα 3
Τοποθετήστε κουταλάκια του γλυκού από το κουρκούτι σε απόσταση τουλάχιστον 8 εκατοστών μεταξύ τους σε ένα από τα προετοιμασμένα φύλλα μπισκότων. Γείρετε το φύλλο για να μετακινήσετε το κουρκούτι σε στρογγυλά σχήματα διαμέτρου περίπου 7 εκατοστών. Προσέξτε να κάνετε τη ζύμη όσο πιο στρογγυλή και ομοιόμορφη γίνεται. Μην κάνετε πολλά μαζί, γιατί τα μπισκότα πρέπει να είναι πολύ ζεστά για να σχηματιστούν και αν κρυώσουν δεν γίνονται το ίδιο καλά. Ξεκινήστε με 2 ή 3 σε ένα φύλλο και δείτε πόσα μπορείτε να κάνετε.

Βήμα 4
Ψήστε για 5 λεπτά ή μέχρι το μπισκότο να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα στην εξωτερική άκρη του κύκλου, ενώ το κέντρο θα παραμείνει χωρίς να ροδίσει. Όσο ψήνεται το ένα φύλλο, ετοιμάζουμε το άλλο.

Βήμα 5
Βγάζουμε από το φούρνο και μετακινούμε γρήγορα το μπισκότο με μια φαρδιά σπάτουλα και το τοποθετούμε ανάποδα σε μια ξύλινη σανίδα. Τοποθετήστε γρήγορα τα χαρτάκια τύχης στο μπισκότο, κοντά στη μέση και διπλώστε το μπισκότο στη μέση. Τοποθετήστε τα διπλωμένα μπισκότα στα φλιτζάνια μιας φόρμας για μάφινς ή σε χαρτοκιβώτιο αυγών για να κρατήσουν το σχήμα τους μέχρι να σφίξουν.

Καλή όρεξη και καλή διασκέδαση!