Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Μαύρα φασόλια με μπέϊκον

Μαύρα φασόλια με μπέϊκον

Και όμως τα μαύρα φασόλια με μπέϊκον προέρχονται από τη Βραζιλία! Η βραζιλιάνικη απάντηση στα φασόλια! Ένα εκπληκτικό και νόστιμο συνοδευτικό πιάτο, το οποίο επίσης να σερβίρετε ως κύριο πιάτο συνοδευμένο με ρύζι!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 συσκευασία ξηρά μαύρα φασόλια

2 ½ λίτρα νερού

3 κουταλιές ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 ντομάτα, τεμαχισμένη σε κύβους

1 καρότο, τεμαχισμένο σε κύβους

½ λωρίδες μπέικον, κομμένο σε κύβους

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Βάλτε τα φασόλια σε ένα δοχείο με αρκετό νερό για να το καλύψετε και μουλιάστε τα για 12 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Βήμα 2

Προσθέστε 2 1/2 λίτρα νερό στα φασόλια, ή αρκετό για να γεμίσετε τη χύτρα περίπου ως τα 2/3 γεμάτη. Καλύψτε και μαγειρέψτε 30 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε την ντομάτα και το καρότο. Μαγειρέψτε περίπου 5 λεπτά και ανακατέψτε στο μπέικον. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το μπέικον να είναι τραγανό και ομοιόμορφο.

Βήμα 4

Ανακατέψτε το μείγμα λαχανικών και μπέικον στη χύτρα με τα μαύρα φασόλια. Καλύψτε και συνεχίστε το μαγείρεμα περίπου 10 λεπτά. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και αρωματίζουμε με πιπέρι.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 40 λεπτά

Μερίδες: 6

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

380,6 θερμίδες: 13,1 g πρωτεΐνης, 28,2 g υδατάνθρακες, 25,7 mg χοληστερόλης, 338,6 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η βραζιλιάνικη συνταγή, τότε δείτε επίσης τη συνταγή για στιφάδο θαλασσινών Moqueca Baiana