Μεξικάνικη Κουζίνα

Μεξικάνικο πιάτο με γαλοπούλα με ρύζι

Μεξικάνικο πιάτο με γαλοπούλα με ρύζι

Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή για ένα χορταστικό και απολαυστικό πιάτο με γαλοπούλα και ρύζι. Μια συνταγή που μπορείτε να την ετοιμάστε γρήγορα και εύκολα. Απολαύστε την με την οικογένεια και την παρέα σας!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ρύζι
ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
¼ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κιλό αλεσμένη γαλοπούλα
1 κονσέρβα (450 γραμμάρια περίπου) φασόλια σκούρα κόκκινα
1 κονσέρβα (450 γραμμάρια περίπου) σάλτσα ντομάτας
½ 450 γραμμάρια περίπου ψιλοκομμένες ντομάτες
½ κουταλιά της σούπας τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο
αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ανακατέψτε το νερό και το ρύζι μαζί σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Σκεπάζετε και ψήνετε στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 8 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο μικροκυμάτων, περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το νερό, για περίπου 5 λεπτά και μετά χτυπήστε το ελαφρά με ένα πιρούνι.

Βήμα 2
Όσο το ρύζι ψήνεται, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο χρειάζεται για να καλύψει το τηγάνι. Προσθέστε και τις δύο πιπεριές και το σκόρδο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι οι πιπεριές να μην είναι πλέον σκληρές και τραγανές, περίπου για 10 λεπτά. Μεταφέρετε τις πιπεριές σε ένα μπολ.

Βήμα 3
Προσθέστε την αλεσμένη γαλοπούλα στο τηγάνι και μειώστε τη φωτιά σε μέτρια. Μαγειρέψτε τη γαλοπούλα, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, για 7 έως 10 λεπτά. Προσθέστε στο τηγάνι τις μαγειρεμένες πιπεριές, τα φασόλια, τη σάλτσα ντομάτας, τις κομμένες ντομάτες, τη σκόνη τσίλι, τη σκόνη σκόρδου, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα και να ζεσταθούν. Περιχύστε πάνω από το ρύζι και σερβίρετε!

Καλή όρεξη!