Δείτε αυτή την κινέζικη συνταγή για μοσχαράκι hoisin στη σχάρα. Η σάλτσα hoisin είναι παχύρρευστη και μοιάζει με σάλτσα σόγιας, αρωματισμένη με τσίλι, σκόρδο, ξύδι, ζάχαρη και, φυσικά, εξωτικά μπαχαρικά. Κάνει υπέροχη μαρινάδα. Κι αν δεν την παραψήσετε πολύ, αυτή η μπριζόλα γίνεται υπέροχα ζουμερή και τρυφερή.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1/2 κιλό μοσχαρίσια μπριζόλα
⅓ φλιτζάνι σάλτσα hoisin
3 κουταλιές της σούπας κινέζικο ξύδι (ή ξύδι σέρι)
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού καυτερή σάλτσα
2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη ρίζα τζίντζερ
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φρέσκο κρεμμύδι, μόνο τα λευκά μέρη, ψιλοκομμένο
Καβουρδισμένο σουσάμι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάζουμε τη σάλτσα hoisin, το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας, την καυτερή σάλτσα, το σησαμέλαιο, το τριμμένο τζίντζερ, το σκόρδο, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 2
Κόψτε τη μπριζόλα σταυρωτά σε περίπου 4 ή 5 μικρότερα κομμάτια. Μεταφέρετε τα κομμάτια στη μαρινάδα και ανακατέψτε τα μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα όλα. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Μαρινάρετε τουλάχιστον για 2 ώρες και έως 12 ώρες.
Βήμα 3
Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί κουζίνας. Μεταφέρετε τα κομμάτια της μπριζόλας σε απορροφητικό χαρτί και σκουπίστε λίγη από τη μαρινάδα.
Βήμα 4
Προθερμαίνουμε μια σχάρα σε δυνατή φωτιά και την λαδώνουμε ελαφρά.
Βήμα 5
Μεταφέρετε τα κομμάτια μπριζόλας στη σχάρα. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά, για 4 έως 5 λεπτά ανά πλευρά. Αν βάλετε ένα ειδικό θερμόμετρο στο κέντρο του κρέατος, θα πρέπει να δείχνει μεταξύ 50 και 55 βαθμούς. Τα λεπτότερα κομμάτια μπορεί να τελειώσουν νωρίτερα. Μεταφέρετε τη μπριζόλα σε ένα ζεστό πιάτο. Αφήστε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
Βήμα 6
Μεταφέρετε τα κομμάτια της μπριζόλας σε μια ζεστή πιατέλα σερβιρίσματος και τα περιχύνετε με τα ζουμιά που έχουν συσσωρευτεί. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα κρεμμυδάκια.
Σημείωση του Σεφ:
Μπορείτε να το σερβίρετε πάνω από αλμυρό ρύζι καρύδας.
Καλή όρεξη!