Γερμανική Κουζίνα

Αυθεντικό γερμανικό τσιζκέϊκ

Αυθεντικό γερμανικό τσιζκέϊκ

Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική γερμανική συνταγή για τσιζκέϊκ. Οι Γερμανοί χρησιμοποιούν το «κουάρκ», ένα συστατικό που δεν βρίσκεται εύκολα. Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί τυρί κότατζ στη θέση του κουάρκ και κάνει τη δική του κρούστα κατά το ψήσιμο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 συσκευασίες ( 250 γραμμάρια) τυρί κρέμα, μαλακωμένο
1/2 κιλό μικρό κότατζ
½ φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο
4 μέτρια αυγά
1 ½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε ένα φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε το κάτω μέρος και μέχρι τη μέση τις πλευρές ενός ταψιού. Βάζουμε μαζί τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο και το αλεύρι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2
Βάζουμε μαζί το τυρί κρέμα και το τυρί κότατζ και χτυπάμε με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει λεία και αφράτα. Ρίχνουμε το μαλακωμένο βούτυρο. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα της ζάχαρης, χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά και ξύνοντας το μπολ μετά από κάθε προσθήκη. Ρίξτε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3
Ρίχνουμε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το cheesecake να ξεκουραστεί στον φούρνο με κλειστή την πόρτα για 2 ώρες. Βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει σε μια σχάρα για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Σημείωση:
Αν βρείτε κουάρκ, μπορείτε να το βάλετε αντί για το τυρί κότατζ της συνταγής.

Καλή όρεξη!