Αυτές οι μπουκιές ταϊβανέζικου κοτόπουλου, είναι χαρακτηριστικές νοστιμιές της κινέζικης κουζίνας. Είναι εθιστικά νόστιμες. Το κινέζικο πεντάμπαχαρο, το τζίντζερ και η σάλτσα σόγιας αρωματίζουν το τραγανό κουρκούτι και είναι έτοιμα σε λιγότερο από 30 λεπτά. Δοκιμάστε το και απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3/4 κιλού μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε μπουκίτσες
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
½ κουταλάκι του γλυκού ξύδι ρυζιού
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού κινέζικη σκόνη πέντε μπαχαρικών
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο λευκό πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 αυγό
1 φλιτζάνι μείγμα ζύμης τεμπούρα
φυστικέλαιο για το τηγάνισμα
Γαρνιτούρα:
1 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 πρέζα αλεσμένο λευκό πιπέρι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλου, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι ρυζιού, το σκόρδο, το τζίντζερ, την σκόνη πέντε μπαχαρικών, το λευκό πιπέρι, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά τηγάνι ή μεγάλη κατσαρόλα στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Βήμα 3
Χτυπάμε καλά τα αυγά σε ένα μικρό μπολ. Ρίξτε το μείγμα της ζύμης tempura σε ένα δεύτερο μικρό μπολ. Βουτήξτε τα κομμάτια κοτόπουλου ένα-ένα μέσα στο αυγό και, στη συνέχεια, βυθίστε το σε μείγμα ζύμης τεμπούρα, τινάζοντας να φύγει το παραπανίσιο. Βουτάμε τα κομμάτια κοτόπουλου προσεκτικά στο καυτό λάδι σε παρτίδες. Τηγανίζουμε μέχρι τα κομμάτια κοτόπουλου να ροδίουν, για 5 με 8 λεπτά. Μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κομμάτια κοτόπουλου.
Βήμα 4
Σερβίρετε το κοτόπουλο πασπαλισμένο με φύλλα βασιλικού, φρέσκα κρεμμυδάκια, λευκό πιπέρι και αλάτι.
Σημειώσεις Μάγειρα:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιλέτο κοτόπουλου αντί για μπούτια. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε, αν προτιμάτε, το μείγμα ζύμης tempura με πουρέ γλυκοπατάτας.
Καλή όρεξη: