Με αυτή την ιταλική συνταγή για μπρουσκέτα με βαλσάμικο θα ετοιμάσετε ένα κλασικό ιταλικό ορεκτικό, που φτιάχνεται εύκολα στο σπίτι. Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε ένα υψηλής ποιότητας βαλσάμικο ξύδι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φραντζόλα γαλλικό ψωμί, κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
8 ντομάτες ρομά κομμένες σε κύβους
⅓ φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
30 γραμμάρια τυρί τριμμένη παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο καλής ποιότητας
2 κουταλάκια του γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι κόσερ
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείφουμε ελαφρά τις φέτες ψωμιού και από τις δύο πλευρές με 1 κουταλιά της σούπας λάδι και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Ξεροψήστε το ψωμί μέχρι να ροδίσει, για 5 με 10 λεπτά, γυρίζοντάς το στη μέση.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ρίξτε μαζί τις ντομάτες, τον βασιλικό, την παρμεζάνα και το σκόρδο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βαλσαμικό ξύδι, 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο, το αλάτι κοσέρ και το πιπέρι.
Βήμα 3
Ρίχνετε με κουτάλι το μείγμα ντομάτας πάνω στις ξεροψημένες φέτες ψωμιού και σερβίρετε αμέσως.
Καλή όρεξη!