Κινέζικη Κουζίνα

Μπρόκολο και καρότο stir fry

Μπρόκολο και καρότο stir fry

Σας προτείνουμε αυτή την κινέζικη συνταγή για να ετοιμάσετε μπρόκολο με καρότα. Ένα απλό και υγιεινό συνοδευτικό που ταιριάζει με κάθε γεύμα. Ιδανικό για τους λάτρεις της vegan διατροφής. Φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα! Το μπρόκολο, τα καρότα και τα καρυκεύματα όταν τηγανιστούν γίνονται τέλεια!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

5 ½ φλιτζάνια μπρόκολο κομμένο σε μπουκίτσες
1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλάκια του γλυκού νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι μπουγιόν κοτόπουλου
αλάτι
2 κουταλιές της σούπας φυστικέλαιο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε το μπρόκολο και μαγειρέψτε χωρίς καπάκι μέχρι να πάρει ένα γίνει ανοιχτό πράσινο χρώμα, για περίπου 2 λεπτά. Βγάλτε το μπρόκολο σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα.

Βήμα 2
Βάλτε το νερό να βράσει ξανά στην ίδια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το καρότο σε φέτες και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό

Βήμα 3
Ανακατέψτε το νερό και το καλαμποκάλευρο μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τους κόκκους κοτόπουλου και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 4
Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο σε γουόκ ή μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το μπρόκολο και τα καρότα για 2 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα κορν φλάουερ. Τηγανίστε και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα λαχανικά, για 1 με 2 λεπτά.

Καλή όρεξη!