Καρυκεύματα

Κορν φλάουερ

Κορν φλάουερ

Κορν φλάουερ, άμυλο αραβοσίτου ή καλαμποκάλευρο είναι το άμυλο που προέρχεται από το καλαμπόκι ( αραβόσιτος ) κόκκους. Το άμυλο λαμβάνεται από το ενδοσπέρμιο του πυρήνα . Το άμυλο καλαμποκιού είναι ένα κοινό συστατικό τροφής, που χρησιμοποιείται συχνά για την πυκνότητα σάλτσας ή σούπας.

Το κορν φλάουερ είναι ευπροσάρμοστο, εύκολα τροποποιημένο και βρίσκει πολλές χρήσεις στη βιομηχανία όπως κόλλες , σε προϊόντα χαρτιού, ως αντικολλητικός παράγοντας και υφάσματα βιομηχανοποίηση. Έχει επίσης ιατρικές χρήσεις, όπως η παροχή γλυκόζης σε άτομα με ασθένεια αποθήκευσης γλυκογόνου. 

Μαγειρική

Το κορν φλάουερ χρησιμοποιείται ως παχυντικός παράγοντας σε τρόφιμα με βάση το υγρό. Συνήθως αναμειγνύοντάς το με υγρό χαμηλότερης θερμοκρασίας για να σχηματίσει μια πάστα ή πολτό. Μερικές φορές προτιμάται από το αλεύρι μόνο επειδή σχηματίζει ένα ημιδιαφανές, παρά ένα αδιαφανές μείγμα. Καθώς το άμυλο θερμαίνεται, οι μοριακές αλυσίδες ξετυλίγονται, επιτρέποντάς τους να συγκρούονται με άλλες αλυσίδες αμύλου για να σχηματίσουν ένα πλέγμα, πυκνώνοντας το υγρό (ζελατινοποίηση αμύλου). Συνήθως περιλαμβάνεται ως αντιρρυπαντικός παράγοντας σε ζάχαρη άχνη ( ζάχαρη άχνη ή ζαχαροπλαστικής).απαιτείται παραπομπή ]

Ένα κοινό υποκατάστατο είναι το άμυλο βελανιδιάς , το οποίο αντικαθιστά την ίδια ποσότητα αμύλου αραβοσίτου.

Οι παραγωγοί τροφίμων μειώνουν το κόστος παραγωγής προσθέτοντας διάφορες ποσότητες αμύλου αραβοσίτου στα τρόφιμα, για παράδειγμα στο τυρί και το γιαούρτι. 

Κοτομπουκιές με λεπτό εξωτερικό στρώμα αμύλου αραβοσίτου επιτρέπει αυξημένη απορρόφηση και τραγανότητα λαδιού μετά τα τελευταία στάδια του τηγανίσματος. 

Πηγή: Wikipedia