Δείτε αυτή την συνταγή της ιταλικής κουζίνας για ένα κλασσικό πιάτο νιόκι με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα. Γνωστό ως «gnocchi alla sorrentina», αυτό το κλασικό ιταλικό πιάτο ζυμαρικών χρησιμοποιεί απλά υλικά, γίνεται πολύ εύκολα και απλά και έχει υπέροχη γεύση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπιτικά νιόκι ή να αγοράσετε στο εμπόριο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 ½ κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ½ κονσέρβες (400 γραμμάρια) ψιλοκομμένες ντομάτες πασάτα
αλάτι
1 συσκευασία (½ κιλό) νιόκι πατάτας
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 κομμάτι (120 γραμμάρια) φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους
4 φύλλα φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βάλτε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε την πασάτα και το αλάτι. Σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά ενώ ετοιμάζετε τα νιόκι.
Βήμα 2
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Μαγειρέψτε τα νιόκι στο βραστό νερό μέχρι να επιπλέουν στην επιφάνεια, για 2 έως 4 λεπτά.
Βήμα 3
Τοποθετήστε μια σχάρα φούρνου περίπου 15 εκατοστά από τις αντιστάσεις του φούρνου και προθερμάνετε το γκριλ.
Βήμα 4
Ρίξτε 1 κουτάλα σάλτσα ντομάτας στον πάτο ενός ταψιού. Προσθέστε τα νιόκι, την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και το τυρί παρμεζάνα. Από πάνω τοποθετήστε ομοιόμορφα τους κύβους τυριού μοτσαρέλα.
Βήμα 5
Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί μοτσαρέλα και να μειωθεί ελαφρώς η σάλτσα, για 5 με 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού πριν σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!