Ελληνική Κουζίνα

Πέννες με μανιτάρια και ροκφόρ

Πέννες με μανιτάρια και ροκφόρ

Οι πέννες με μανιτάρια και ροκφόρ είναι μια ευκολη,αγαπημένη συνταγή με την ιδιαίτερη γεύση του ροκφόρ. Ένα πλήρες γεύμα για όλη την οικογένεια.

Υλικα που θα χρειαστειτε:

1/2 κιλό πένες

5-6  κ.σ. ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

200 γραμμ. μανιτάρια

1/4 φλ. τσαγ. λευκό ξηρό κρασί

1  φλ. τσαγ. ζωμός κότας ή κρέατος

1 κρέμα γάλακτος

100 γραμμ. ροκφόρ

αλάτιπιπέρι

θυμάρι

λίγο ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτελεση συνταγης:

Βράζουμε τις πέννες σε αρκετό αλατισμένο νερό.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το πιπέρι, το θυμάρι   και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία για άλλα 2-3 λεπτά

Τέλος προσθέτουμε το ροκφόρ [κρατάμε λίγο για ντεκόρ] τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε πιέζοντάς το με πηρούνι  σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να κρεμώσει η σάλτσα και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τις πένες σε μεγάλη πιατέλα και περιχύνουμε τη σάλτσα με τα μανιτάρια και το ροκφόρ φροντίζοντας να πάει παντού η σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr