Εξαιρετική Αγγλική συνταγή για πικάντικη σούπα κόκκινης πιπεριάς. Χρησιμοποιεί φρέσκες, γλυκές κόκκινες πιπεριές και πολλά άλλα φρέσκα λαχανικά και θυμάρι. Το ρύζι χρησιμοποιείται ως πηκτικός παράγοντας και όχι ως κρέμα. Αν δεν σας αρέσουν τα πολλά μπαχαρικά, μειώστε την ποσότητα του καγιέν και του κόκκινου πιπεριού.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6 κόκκινες πιπεριές, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
2 καρότα, ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 λίτρα ζωμός κότας
½ φλιτζάνι ρύζι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις πιπεριές, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλινο και το σκόρδο. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό κότας, το ρύζι, το θυμάρι, το πιπέρι καγιέν, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, αλάτι και πιπέρι και αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν το ρύζι και τα λαχανικά, για περίπου 25 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Ανακατέψτε τη κρύα σούπα μέχρι να ομογενοποιηθεί χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός κατευθείαν στην κατσαρόλα.
Καλή όρεξη!