Κινέζικη Κουζίνα

Ρολά αυγών με μοσχαρίσιο κιμά

Ρολά αυγών με μοσχαρίσιο κιμά

Δείτε αυτή την κινέζικη συνταγή για τραγανά τηγανητά ρολά αυγών γεμιστά με μοσχαρίσιο κιμά, λάχανο και νόστιμα καρυκεύματα. Μια δημιουργία που ταιριάζει με κάθε κινέζικο πιάτο. Το σέρι το κάνει καλύτερο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας σέρι
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1 μεγάλο λάχανο, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας σέρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 λίτρο φυτικό λάδι για βαθύ τηγάνισμα
1 συσκευασία (μισό κιλό) περιτυλίγματα ρολού αυγών

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τον μοσχαρίσιο κιμά, στη συνέχεια ρίξτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας σέρι και τζίντζερ. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 2
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το λάχανο με το νερό, 1 κουταλιά της σούπας λάδι, τη ζάχαρη και την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας, το σέρι, το αλάτι και το πιπέρι. Συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι το λάχανο να γίνει τραγανό και τρυφερό, για περίπου 5 λεπτά. Βάλτε τον κιμά στο τηγάνι και ανακατέψτε μαζί με το λάχανο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3
Ρίξτε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και θερμαίνετε στους 175 βαθμούς. Γεμίστε κάθε περιτύλιγμα σε ρολό αυγών με περίπου 1/4 φλιτζάνι γέμιση και τυλίξτε ρολό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τηγανίζουμε σε προθερμασμένο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε ζεστό.

Καλή όρεξη!