Σας παρουσιάζουμε μία παραδοσιακή ρωσική συνταγή για τηγανίτες τυριού syrniki. Είναι πολύ νόστιμες και συνήθως σερβίρονται για πρωινό με μαρμελάδα ή κρέμα γάλακτος. Θα ενθουσιάσουν όλη την οικογένεια!
Υλικά που θα χρειαστείτε!
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι ή τυρί κουάρκ
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις και επιπλέον για το ξεσκόνισμα
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλιας (προαιρετικά)
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Χτυπάμε το αυγό και τη λευκή ζάχαρη μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χτυπάμε με σύρμα το γιαούρτι- ή το τυρί κουάρκ, το αλεύρι, τη ζάχαρη βανίλιας και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει παχύρρευστη και κολλώδης.
Βήμα 2
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 με 6 μερίδες. Πλάθουμε σε μπαλάκια και αλείφουμε με λίγο αλεύρι. Ισιώνουμε ελαφρά να γίνουν δίσκοι (συρνίκι).
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το συρνίκι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, για 5 λεπτά ανά πλευρά.
Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε, αν θέλετε, να αντικαταστήστε το τυρί κουάρκ με τυρί tvorog.
Καλή όρεξη!