Ρωσική Κουζίνα

Ρωσική ντοματοσαλάτα με μπρουσκέτα

Ρωσική ντοματοσαλάτα με μπρουσκέτα

Δείτε αυτή την ρωσική συνταγή για ντοματοσαλάτα με μπρουσκέτα. Συνδυάζεται με γλυκά κρεμμύδια, ντυμένη με μια απλή, πικάντικη, κρεμώδη σάλτσα και σερβίρεται σε ψωμί ψημένο στα κάρβουνα. Μια από τις πιο νόστιμες χρήσεις φρέσκιας καλοκαιρινής ντομάτας που θα ζήσετε ποτέ.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι γλυκό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 φλιτζάνια ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
8 χοντρές φέτες γαλλικό ψωμί
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ανακατέψτε το σκόρδο και το ελαιόλαδο σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το να καθίσει για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 2
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και το καγιέν. Τυλίξτε σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο.

Βήμα 3
Προθερμάνετε μια σχάρα με κάρβουνα μέχρι τα κάρβουνα να χωνέψουν.

Βήμα 4
Ψήστε το ψωμί στη σχάρα πάνω από τα ζεστά κάρβουνα, γυρνώντας το όσο χρειάζεται, μέχρι να ψηθούν και οι δύο πλευρές όμορφα.

Βήμα 5
Αλείψτε το ψωμί με το ελαιόλαδο και σκόρδο και χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να μεταφέρετε τη σαλάτα ντομάτας πάνω από το καθένα. Το περίσευμα του ντρέσινγκ μπορεί να περιχυθεί με κουτάλι αν θέλετε. Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε αμέσως.

Σημειώσεις σεφ:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κίτρινο κρεμμύδι αντί για ένα γλυκό κρεμμύδι. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να είναι υπερβολικό. Μπορείτε να το μουσκέψετε, να το ξεπλύνετε και να το στεγνώσετε πριν το χρησιμοποιήσετε για να το κάνετε λίγο πιο ήπιο. Ή, μπορείτε να ζεματίσετε και να βράσετε για περίπου 10 δευτερόλεπτα, ή να το σοτάρετε, για να γίνει πολύ πιο ήπιο.

Ο φρέσκος άνηθος ή ο βασιλικός μπορούν να αντικαταστήσουν το σχοινόπρασο, αν προτιμάτε. Μπορείτε επίσης, να χρησιμοποιήσετε ιταλικό ψωμί αντί για γαλλικό.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *