Αυτή είναι μια ρωσική συνταγή για χορτοφάγους. Μπορείτε να ετοιμάσετε αυτή την χορταστική και πεντανόστιμη σούπα με φασολάκια και πατάτες, όμως μπορείτε να την τροποποιήσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και να προσθέσετε, για περισσότερη ποικιλία, ότι λαχανικά εποχής σας αρέσουν. Απολαύστε την!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
4 γλυκοπατάτες κομμένες σε κυβάκια
250 γραμμάρια φασολάκια, κομμένα σε κομμάτια 2 εκατοστών
5 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών, κοτόπουλου ή μοσχαρίσιου κρέατος
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ολικής αλέσεως
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
¾ φλιτζάνι λάχανο τουρσί με τα υγρά του
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και αφήστε το μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε τις πατάτες και τα φασολάκιακαι αφήστε τα στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, περίπου 5 λεπτά ακόμα.
Βήμα 2
Ρίξτε μέσα το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κρέμα γάλακτος και το βάζουμε λίγο-λίγο στη σούπα που σιγοβράζει. Προσθέτουμε το λάχανο τουρσί και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμα πριν σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!