Φιλιππινέζικη Κουζίνα

Φιλιππινέζικες γλυκές μπάλες ρυζιού καριόκα

Φιλιππινέζικες γλυκές μπάλες ρυζιού καριόκα

Ενα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της φιλιππινέζικης κουζίνας. Οι γλυκές μπάλες ρυζιού καριόκα είναι ένα εξαίσιο γλυκό που γίνεται πολύ εύκολα και είναι πολύ συνηθισμένο σε οικογενειακές συγκεντρώσεις. Θυμίζει κάπως τους δικούς μας λουκουμάδες. Μπορούν να σερβιριστούν σε σουβλάκια για να μην κολλάνε τα δάχτυλα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι ρυζάλευρο
1 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
¾ φλιτζάνι γάλα καρύδας
2 φλιτζάνια φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

Για την επικάλυψη:
½ φλιτζάνι γάλα καρύδας
¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το ρυζάλευρο, την τριμμένη καρύδα και 3/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας μαζί σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά να γίνει ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, περίπου 1 κουταλιά της σούπας ανά μπάλα.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 3
Τηγανίζουμε μπαλάκια ζύμης στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου για 5 λεπτά. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρετε τις μπάλες σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Βήμα 4
Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίξτε την καστανή ζάχαρη σε ζεστό γάλα καρύδας και ανακατέψτε μέχρι να πήξει το υγρό, 2 με 3 λεπτά ακόμη. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήστε να κρυώσει λίγο η επικάλυψη καρύδας και βυθίστε τις μπάλες στην επικάλυψη. Αφήστε να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!