Αυτή είναι μια δημοφιλής ρωσική συνταγή για ψητό χοιρινό γεμιστό με τυρί και ντομάτες. Για καλύτερα αποτελέσματα, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο για να αφήσετε το κρέας να ροδίσει λίγο πριν γίνει.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό χοιρινές μπριζόλες με κόκαλα
3 ντομάτες κομμένες σε φέτες
2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
¾ φλιτζάνι τριμμένο τυρί Γκούντα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βήμα 2
Κόψτε το χοιρινό σε φέτες κατά μήκος. Γεμίζουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το τυρί Γκούντα ανάμεσα στις φέτες.
Βήμα 3
Ρίξτε το σκόρδο και το αλάτι σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέστε την μουστάρδα και το πιπέρι. Απλώστε το μείγμα σε όλο το χοιρινό. Πιέζουμε καλά τις φέτες χοιρινού και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν καλά, περίπου 30 λεπτά ακόμα.
Σημειώσεις Μάγειρα:
Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε κομμάτι χοιρινού κρέατος που είναι καλό για ψήσιμο.
Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήστε όποιο τυρί προτιμάτε.
Καλή όρεξη!