Vegan Κουζίνα, Ινδική Κουζίνα

Ρύζι με καρότο

Ρύζι με καρότο

Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα αυτή την παραδοσιακή ινδική συνταγή για ρύζι με καρότο. Ενα αυθεντικό vegan πιάτο με μυρωδάτο ρύζι μπασμάτι σοταρισμένο με καρότα, κρεμμύδια, φρέσκο τζίντζερ, φιστίκια και κόλιανδρο. Θα εκπλαγείτε ευχάριστα αν γευτείτε αυτό το νόστιμο ρύζι. Δοκιμάστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
2 φλιτζάνια νερό
¼ φλιτζάνι καβουρντισμένα φιστίκια
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
¾ φλιτζάνι τριμμένα καρότα
αλάτι
πιπέρι καγιέν
φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάζουμε το ρύζι και το νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα. Αφήστε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώστε τη φωτιά, καλύψτε με το καπάκι και αφήστε το μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 2
Όσο το ρύζι βράζει, αλέθουμε τα φιστίκια στο μπλέντερ και τα αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να ροδίσει για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το τζίντζερ, τα καρότα και το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά. Προσθέστε το πιπέρι καγιέν και τα φιστίκια. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, ρίξτε το στο τηγάνι και ανακατέψτε απαλά να ενωθεί με τα άλλα υλικά. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιαντρο.

Καλή όρεξη!