Ινδική Κουζίνα

Ρύζι Jeera με κύμινο

Ρύζι Jeera με κύμινο

Δοκιμάστε αυτή την ινδική συνταγή για ένα υπέροχο ρύζι με γεύση κύμινο. Ενα πανεύκολο και νό που ενισχύει τη γεύση πολλών θαμπών γευμάτων!! Μερικές παραλλαγές αυτής της συνταγής είναι νόστιμες: αφού προσθέσετε τους σπόρους κύμινου προσθέστε κρεμμύδι, τζίντζερ, ολόκληρο μαύρο πιπέρι, γαρύφαλλο ή ένα ξυλάκι κανέλας. Θα μπορούσατε επίσης να προσθέσετε όλες τις παραπάνω επιλογές για να φτιάξετε ένα σοκολατάκι ρυζιού γεμάτο γεύσεις!

Υλικά που θα χρειαστείτε!

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
1 φλιτζάνι ξηρό ρύζι γιασμίν
1 ¾ φλιτζάνι νερό
αλάτι για γεύση

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε τους σπόρους κύμινου και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν. Μην αφήνετε τους σπόρους του κύμινου να καούν ή να αποκτήσουν πραγματικά σκούρο καφέ χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι για περίπου 1 λεπτό.

Βήμα 2
Προσθέστε το νερό και το αλάτι και αφήστε να πάρει μια βράση. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρέψτε το ρύζι για περίπου 15 λεπτά. Εάν αισθάνεστε ότι το ρύζι καίγεται κοντά στη βάση του τηγανιού καθώς ψήνεται, ένα κόλπο είναι να τοποθετήσετε την κατσαρόλα σε ένα άλλο επίπεδο τηγάνι ή ταψί που βρίσκεται ακριβώς στη φωτιά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

Καλή όρεξη!