Δοκιμάστε αυτή την καταπληκτική συνταγή για σαλάτα με κινόα, σύκο και ρόκα. Αυτή η σαλάτα μπορεί να σερβιριστεί ζεστή σε τορτίγια ή ως γέμιση για τάκος και μπουρίτος.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι κινόα
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Κόσερ
¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
400 γραμμάρια ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κουτί φασόλια (400 γραμμάρια), στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
2 αβοκάντο σε κύβους
¼ φλιτζάνι τυρί cotija, θρυμματισμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κινόα, το νερό και το αλάτι ώσπου να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κινόα. Για περίπου για 20 με 25 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε μαζί το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, την πιπεριά, τις κομμένες ντομάτες και τα φασόλια. Όταν γίνει το κινόα, ανακατέψτε το στο μείγμα ντομάτας και μετά τοποθετήστε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, περίπου 2 ώρες
Βήμα 2
Όταν κρυώσει το κινόα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και προσθέτουμε απαλά τον κόλιανδρο, το αβοκάντο και το τυρί.
Καλή όρεξη!