Ελληνική Κουζίνα, Συνταγές

Σαλάτα Σίζαρ

Σαλάτα Σίζαρ

Η σαλάτα Σίζαρ είναι γνωστή και αγαπημένη στους περισσότερους. Εδώ σας παρουσιάζουμε μια πολύ νόστιμη εκδοχή της. Δοκιμάστε την και θα τη λατρέψετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για τη σαλάτα:

1 στήθος κοτόπουλο φιλέτο

Αλάτιπιπέρι

Λίγο τζίτζερ σκόνη

1 μέτριο μαρούλι όσο πιο τρυφερό μπορούμε να βρούμε

40 γραμμάρια καλαμπόκι

60 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα (μπορούμε να βάλουμε και ότι άλλο σκληρό τυρί θέλουμε)

3-5 φέτες μπέικον

20 κομμάτια περίπου κρουτόν

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Λίγο λάδι

Για το ντρεσινγκ:

1 συσκευασία μαγιονέζα 200 γραμμάρια

Χυμό από μισό λεμόνι

2 φιλέτα ατζούγιας

30 ml ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

20 γραμμάρια παρμεζάνα

Αλάτιπιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

Για να φτιάξουμε τα κρουτόν παίρνουμε χθεσινό ψωμί και το κόβουμε σε μικρούς κύβους.

τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και το λιωμένο σκόρδο. Ψήνουμε στους 200C και ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να γίνουν τραγανά. Και αφήνουμε να κρυώσουν.

Πασαλείβουμε το φιλέτο κοτόπουλο με τα χέρια μας με λίγο λάδι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο τζίντζερ  και τοποθετούμε σε σχάρα με σκεύος από κάτω. Ψήνουμε στους 200C μέχρι να ροδίσει. Παράλληλα ψήνουμε και το μπέικον μαζί στο φούρνο.

Στο μούλτι ρίχνουμε τα υλικά για το ντρέσινκ εκτός από την μαγιονέζα, χτυπάμε καλά και μετά τα προσθέτουμε στην μαγιονέζα και είναι έτοιμο.

Στη συνέχεια κόβουμε το μαρούλι που έχουμε πρώτα καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς (ούτε πολύ μεγάλα, ούτε πολύ μικρά). Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ντρέσινκ, το καλαμπόκι, το τυρί, και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Τοποθετούμε σε πιάτο την σαλάτα μας, γαρνίρουμε με τα κρουτόν, το μπέικον και το κοτόπουλο που έχουμε και αυτό κόψει σε λεπτές φέτες.

Μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένο καρότο, αυγό βραστό και ότι άλλο μας αρέσει. Μπορούμε να αφαιρέσουμε το κοτόπουλο ή το μπέικον αν δεν θέλουμε κρέας. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμα μίγματα σαλάτας που υπάρχουν σε συσκευασίες. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ  μερικές φόρες και ολόκληρα καρύδια ή σοταρισμένα μανιτάρια.

Καλή όρεξη!