Ένα γρήγορο σκορδόψωμο για φανατικούς σκορδοφάγους. Ένα καταπληκτικό, πικάντικο,και αρωματικό ψωμί. Μια πανεύκολη συνταγή. Χρησιμοποιήστε το σαν συνοδευτικό ή να το φρυγανίσετε και να φτιάξετε τέλεια κρουτόν για σούπες και σαλάτες!
Υλικα που θα χρειαστειτε:
Μια φρατζόλα ψωμί κομμένη σε φέτες (αν έχετε μπαγιάτικη ακόμα καλύτερη)
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό
5-6 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
Εκτελεση συνταγης:
Παίρνουμε ένα βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς προσθέτουμε όλα τα υλικά (ελαιόλαδο, μαϊντανό, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι) το κλείνουμε σφιχτά και ανακατεύουμε δυνατά ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Στρώνουμε τις φέτες ψωμιού σε ταψί και απλώνουμε το μείγμα πάνω στο ψωμί και από τις 2 πλευρές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς για 5-8 λ μέχρι να πάρουν χρώμα.
Καλή όρεξη!
Πηγή: sintayes.gr