Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Σκωτσέζικα αυγά με σος μουστάρδας

Σκωτσέζικα αυγά με σος μουστάρδας
Eat4health

Αυτή η αγγλική συνταγή για σκωτσέζικα αυγά με σος μουστάρδας θα σας ξετρελάνει! Τα Σκωτσέζικα αυγά είναι μέρος του παραδοσιακού σκωτσέζικου πρωινού, το οποίο περιλαμβάνει επίσης κουάκερ, μπέικον, τηγανητό αυγό, λουκάνικο και πουτίγκες φρούτων, ζεστά μπακ και μαρμελάδα. Μπορείτε επίσης να τα σερβίρετε ζεστά μαζί με τσάι και καφέ ή να τα σερβίρετε κρύα ως σνακ.

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 αυγό (για τη σος μουστάρδας)

1 αυγό, χτυπημένο

1 φλιτζάνι μαγιονέζα

¼ φλιτζάνι κίτρινη μουστάρδα

2 κουταλιές της λευκής ζάχαρης

6 αυγά

2 λίτρα λάδι για τηγάνισμα

340 γραμμάρια λουκάνικο χοιρινό

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο μαϊντανό, θρυμματισμένο

2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού

¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μαντζουράνα

Αλάτι και πιπέρι για γεύση

120 γραμμάρια φρυγανιά

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Για να φτιάξετε τη σάλτσα μουστάρδας: Σπάστε 1 αυγό σε μια μικρή κατσαρόλα. Με χαμηλή φωτιά, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να βράζει σημαίνει πως έχει γίνει. Αφαιρέστε και αφήστε το να κρυώσει, στη συνέχεια ψύξτε για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Βήμα 2

Τοποθετήστε 6 ολόκληρα αυγά σε μια κατσαρόλα και καλύψτε με κρύο νερό. Βράζουμε τα αυγά για 10 έως 12 λεπτά. Αφαιρέστε από το ζεστό νερό, ξεπλύντε τα με δροσερό νερό και ξεφλουδίστε τα.

Βήμα 3

Ζεσταίνετε το λάδι σε φριτέζα στους 200 βαθμούς C.

Βήμα 4

Βάζουμε το λουκάνικο σε ένα μπολ με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη φλούδα του λεμονιού, το μοσχοκάρυδο, τη μαντζουράνα, το αλάτι και το πιπέρι. Πλάστε όλα τα συστατικά καλά και απλώστε το μείγμα στο λουκάνικο με τα χέρια σας. Φτιάξτε μια επικάλυψη για κάθε βραστό αυγό, δουλεύοντας γύρω από τα αυγά με βρεγμένα χέρια για να σχηματίσει ένα ομοιόμορφο στρώμα. Βουτήξτε τα καλυμμένα αυγά στο χτυπημένο αυγό και μετά στη φρυγανιά.

Βήμα 5

Βάλτε προσεκτικά τα 3 αυγά στο τηγάνι και τηγανίστε για 4 έως 5 λεπτά, έως ότου γίνουν βαθύ χρυσό καφέ. Γυρίστε τα, καθώς μαγειρεύονται, έτσι ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα. Αφαιρέστε τα με ένα κουτάλι από το τηγάνι, στραγγίστε σε χαρτοπετσέτα και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα 3 αυγά. Σερβίρετε τα αυγά με τη σος μουστάρδας.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 6

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

859,9 θερμίδες, 19,4 g πρωτεΐνης, 20,7 g υδατάνθρακες, 294 mg χοληστερόλης, 1059,3 mg νατρίου.

Article Categories:
Αγγλική Κουζίνα

Comments are closed.

Don't Miss! random posts ..