Ελληνική Κουζίνα, Νηστίσιμες Συνταγές, Οι Δικές σας Συνταγές

Σοκολατάκια με καρότο και καρύδα

Σοκολατάκια με καρότο και καρύδα

Εύκολα και νηστίσιμα σοκολατάκια με καρότο και καρύδα! Μπορείτε, για μεγαλύτερη ποικιλία, κάποια να τα βουτήξετε στη σοκολάτα και κάποια μόνο στο ινδοκάρυδο! Αξίζει να τα δοκιμάσετε! Εμπνευσμένη συνταγή από την Sotiria Amor!

Υλικά που θα χρειαστείτε

500 γραμμάρια τριμμένο καρότο

150 γραμμάρια ινδοκάρυδο

200 γραμμάρια ζάχαρη

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

10ml ηλιέλαιο

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ρίχνουμε το τριμμένο καρότο, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι.

Βήμα 2

Βάζουμε το κατσαρολάκι στην κουζίνα, σε μέτρια θερμότητα και ανακατεύουμε για περίπου 20 με 30 λεπτά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, να βγάλουν τα υγρά του το καρότο και το πορτοκάλι και να αρχίζει το μείγμα να πήζει.

Βήμα 3

Κρατάμε σε ξεχωριστά μπολάκια τα 100 γραμμάρια καρύδας από τα υπόλοιπα 50 γραμμάρια. Ρίχνουμε τα 100 γραμμάρια στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Βήμα 4

Μέχρι να κρυώσει το μείγμα, σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το ηλιέλαιο. Κλείνουμε καλά με μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Βήμα 5

Αφού βγάλουμε το μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα, την ανακατεύουμε ελαφρώς. Στη συνέχεια, παίρνουμε με ένα κουταλάκι από το μείγμα, το πλάθουμε σε κυκλικό σχήμα και το βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα για να κρυώσουν. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω την καρύδα για ντεκόρ.

Μπορούμε επίσης κάποια να τα βουτήξουμε απευθείας μέσα στην καρύδα 50 γραμμαρίων που κρατήσαμε, αν θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερη ποικιλία.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 40 λεπτά

Μπορείτε να δείτε όλο το βίντεο παρασκευής εδώ