Μια πανεύκολη συνταγή για σοκολατάκια με φράουλες, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Διακοσμείστε με πολύχρωμες χαρούμενες τρούφες σοκολάτας ή μπισκότα ή καρδούλες σοκολάτας για τα παιδιά και με σταγόνες σοκολάτας για τους μεγάλους και εντυπωσιάστε τους εύκολα και γρήγορα.
Υλικα που θα χρειαστειτε:
300 γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες (ολόκληρες)
250γρ κουβερτούρα
100γρ μαργαρίνη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Για το γαρνίρισμα: Ή τριμμένα σε σκόνη μπισκότα της αρεσκείας σας, ή τρούφα σοκολάτας, ή πολύχρωμη τρούφα κ.λ.π.
Εκτελεση συνταγης:
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη και το μέλι. Όταν ετοιμαστεί το γλάσο της σοκολάτας, παίρνουμε μία μία τις φράουλες και τις βουτάμε [με ένα καλαμάκι από σουβλάκι] στη σοκολάτα ώστε να καλυφθούν πλήρως.
Στη συνέχεια τις βγάζουμε, τις ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί, ή πάνω σε σχάρα και τις πασπαλίζουμε ολόκληρες ή μέρος αυτών με το τριμμένο μπισκότο ή σταγόνες σοκολάτας ή πολύχρωμη τρούφα σοκολάτας ή καρδούλες σοκολάτας κ.λ.π. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλες οι φράουλες. Αφήνουμε τα σοκολατάκια να στεγνώσουν καλά για 1 ώρα, για να μη χαλάσει το σχήμα τους και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε .
Γαρνίρετε με πολύχρωμη τρούφα σοκολάτας!
Καλή όρεξη!
Πηγή: sintayes.gr