Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή την ελληνική συνταγή για ψητό σολομό με ντιπ αβοκάντου. Ενα εύκολο και λαχταριστό πιάτο. Το ντίπ αβοκάντου, συνοδεύει τέλεια τον σολομό και προσθέτει δροσιά και ατέλειωτη νοστιμιά! Το σερβίρουμε κατά προτίμηση με ρύζι. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι γιαούρτι σας αρέσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 αβοκάντο – ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσι και κομμένα σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι
1 κιλό μπριζόλες σολομού
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο άνηθο
2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι λεμόνι
αλάτι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε μια σχάρα σε δυνατή φωτιά και λαδώνουμε ελαφρά.
Βήμα 2
Σε ένα μεσαίο μπολ, πολτοποιήστε τα αβοκάντο, το σκόρδο, το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 3
Αλείψτε τον σολομό με άνηθο, λεμόνι πιπέρι και αλάτι. Τοποθετήστε τον στην έτοιμη σχάρα και μαγειρέψτε για 15 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά, μέχρι να ξεφλουδίζεται εύκολα με ένα πιρούνι. Σερβίρουμε με το μείγμα αβοκάντο.
Σημείωση:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι γιαούρτι προτιμάτε.
Καλή όρεξη!