Γερμανική Κουζίνα

Γερμανικά γεμιστά ρολά krautburger

Γερμανικά γεμιστά ρολά krautburger

Μια γερμανική συνταγή για ρολά ψωμιού με γέμιση μοσχαρίσιου κιμά και λάχανου. Κάπως σαν μια γερμανική άποψη για το πιροσκί ή το calzone, αυτά τα αλμυρά ψωμάκια σερβίρονται καλύτερα με λίγη μουστάρδα ή κέτσαπ. Εχουν πολύ ιδιαίτερη γεύση και αξίζει να τα δοκιμάσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1/2 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ μέτριο λάχανο, ψιλοκομμένο
½ πακέτο (30 γραμμάρια) ξηρό μίγμα σούπας κρεμμυδιού
1 συσκευασία (250 γραμμάρια) τυρί τσένταρ, κομμένο σε φέτες
μαύρο πιπέρι 2 καρβέλια (1/2 κιλό) ζύμη ψωμιού
Σπρέι μαγειρικής με άρωμα βουτύρου
¼ φλιτζάνι μαργαρίνη, λιωμένη

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε τον κιμά σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Στραγγίστε το λίπος. Ρίξτε το λάζανο και το μείγμα σούπας κρεμμυδιού. Αφήστε στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμηή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2
Τυλίξτε ένα κομμάτι ζύμης ψωμιού σε ένα ορθογώνιο 30×15 εκατοστών και μετά κόψτε σε οκτώ τετράγωνα των 12 εκατοστών. Ρίξτε με το κουτάλι το μείγμα λάχανου στο κέντρο κάθε τετραγώνου, προσθέστε 1 μικρή φέτα τυρί και ανασηκώστε τα διαγώνια σημεία, τσιμπώντας τις άκρες για να κλείσουν καλά. Τοποθετούμε τα krautburgers σε ένα φύλλο μπισκότων στρωμένο με σπρέι και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 3
Ψήνουμε για 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν. Αλείφουμε με πινέλο τα ζεστά ρολά με μαργαρίνη. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το δεύτερο κομμάτι ζύμης και το υπόλοιπο μείγμα λάχανου και τυριού.

Καλή όρεξη!