Αγγλική Κουζίνα

Σορμπέ πορτοκαλιού

Σορμπέ πορτοκαλιού

Φτιάξτε ένα απλό και αναζωογονητικό σορμπέ πορτοκαλιού χρησιμοποιώντας με αυτή την αγγλική συνταγή μόνο τρία υλικά. Απλά ανακατέψτε σε ένα μπολ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, ζάχαρη και νερό και παγώστε τα σε μια παγοθήκη. Το σορμπέ μπορεί να σερβιριστεί σκέτο ή με φρούτα για περισσότερη υφή και γεύση. Είναι μια δροσερή και ελαφριά επιλογή, ιδανική μετά από ένα πλούσιο γεύμα, που θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο και θα αναζωογονήσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

300 ml χυμό πορτοκαλιού
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
100 γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσουν, ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο. Αφήστε να κρυώσουν, μετά αδειάστε τα σε μια παγωτομηχανή και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να παγώσουν. (Αν δεν διαθέτετε παγωτομηχανή, ψύξτε το μείγμα και, στη συνέχεια, ρίξτε το σε ένα δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει, ανακατεύοντας κάθε μια ώρα με ένα πιρούνι για να σπάσουν οι παγοκρύσταλλοι). Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!