Vegan Κουζίνα

Αλμυρές vegan τηγανίτες

Αλμυρές vegan τηγανίτες

Ξεκινήστε την ημέρα σας με νόστιμες, χορταστικές, vegan αλμυρές τηγανίτες, που σερβίρονται με ένα αρωματικό μείγμα βοτάνων, ντομάτες και μανιτάρια. Αυτό το υγιεινό πρωινό της vegan κουζίνας είναι γρήγορο και εύκολο στην ετοιμασία του, παρέχει μια μεγάλη δόση πρωτεΐνης και είναι κατάλληλο για όλους, ανεξάρτητα αν ακολουθούν vegan διατροφή ή όχι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ εναλλακτικό vegan μαλακό τυρί με σκόρδο και βότανα
200 ml φυτικό γάλα (όπως βρώμης ή σόγιας)
½ μικρό μάτσο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη στη μέση
4-6 μανιτάρια
1 κουταλιά της σούπας ελαφρύ ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το μαγείρεμα
μερικά κλωναράκια θυμάρι

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα ψιλό θαλασσινό αλάτι και τα χτυπάμε για λίγο να ενωθούν. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί 50 γραμμάρια από το μαλακό vegan τυρί σκόρδου και μυρωδικών με το φυτικό γάλα μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το μισό σχοινόπρασο και στη συνέχεια ρίξτε τα όλα στα στεγνά υλικά, ανακατεύοντας για να σχηματιστεί μια λεία, πηχτή ζύμη.

ΒΗΜΑ 2

Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία. Τοποθετήστε τις μισές ντομάτες με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και τα μανιτάρια σε ένα ταψί. Αλατοπιπερώστε καλά, σκορπίστε τα φύλλα θυμαριού και περιχύστε με 1 κουταλιά της σούπας λάδι, τρίβοντας το λάδι στα μανιτάρια. Ψήστε για 10-15 λεπτά μέχρι τα μανιτάρια να μαραθούν και να μαλακώσουν.

ΒΗΜΑ 3

Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε λίγο λάδι γύρω σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας από το κουρκούτι στο τηγάνι για να φτιάξετε μικρές, στρογγυλές τηγανίτες. Βεβαιωθείτε ότι δεν αγγίζουν μεταξύ τους (μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε κατά παρτίδες). Μαγειρέψτε για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να δένουν οι άκρες και να βγαίνουν φουσκάλες στην επιφάνεια. Αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Κρατήστε τις τηγανίτες ζεστές (κάτω από τις ντομάτες και τα μανιτάρια στη σχάρα ή σε χαμηλό φούρνο) όσο μαγειρεύετε το υπόλοιπο κουρκούτι. Προσθέστε λίγο ακόμα λάδι στο τηγάνι αν χρειάζεται. Πρέπει να υπάρχουν 8-10 μικρές τηγανίτες συνολικά.

ΒΗΜΑ 4

Απλώστε το υπόλοιπο μαλακό vegan τυρί στις τηγανίτες και μοιράστε σε δύο ζεστά πιάτα. Από πάνω βάλτε τις ντομάτες και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώστε και σκορπίστε το υπόλοιπο σχοινόπρασο για να σερβίρετε.

Καλή όρεξη!