Σας προτείνουμε αυτή την κινέζικη συνταγή, για να ετοιμάσετε ένα απλό, ελαφρύ κλασικό πιάτο με σούπα wonton. Τα wontons, είτε σε σούπα είτε τηγανητά, θα σας φέρνουν πάντα αυτή τη μυστηριώδη νόστιμη γεύση της Άπω Ανατολής…! Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμύδι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ κιλό χοιρινό φιλέτο, χοντροκομμένο
60 γραμμάρια αποφλοιωμένες γαρίδες, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κρασί από ρύζι κινέζικο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
24 (τετράγωνα 9 περίπου εκατοστών) φύλλα wonton
3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
⅛ φλιτζάνι φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το χοιρινό, τις γαρίδες, τη ζάχαρη, το κρασί, τη σάλτσα σόγιας, 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σταθεί για 25 με 30 λεπτά.
Βήμα 2
Τοποθετήστε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλο wonton. Βρέξτε και τις 4 άκρες του φύλλου wonton με νερό και, στη συνέχεια, τραβήξτε την επάνω γωνία προς τα κάτω, διπλώνοντας το φύλλο πάνω από τη γέμιση για να κάνετε ένα τρίγωνο. Πιέστε σταθερά τις άκρες για να σφραγιστεί. Ενώνουμε την αριστερή και τη δεξιά γωνία πάνω από τη γέμιση. Επικαλύψτε τις άκρες αυτών των γωνιών, βρέξτε με νερό και πιέστε μαζί. Συνεχίστε μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλα τα φύλλο.
Βήμα 3
ΓΙΑ ΣΟΥΠΑ: Βράστε το ζωμό κοτόπουλου. Ρίξτε τα wontons και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!